Emine Işınsu'nun bir kitabı...

Kaf Dağının Ardında,
Kaf Dağının Ardında adlı romanı 1988 yılında yayınlandı. Memleketin karışık zamanlarında, solda şöhret olmuş romancı olan Mevsim' in hayatını anlatıyor.
Eserleri:
Küçük Dünya,
Adsız Kahramanlar, Ak Topraklar, Alpaslan, Atlı Karınca, Azap Toprakları,

Bayram, Bir Ben Vardır Bende Benden İçeri, Bir Gece Yıldızlarla, 
Bir Milyon İğne, Bir Yürek Satıldı, Bukağı,
Canbaz, Cumhuriyet Türküsü,
Çiçekler Büyür,
Dost Diye Diye,
Havva,
Kaf Dağı’nın Ardında,
Ne Mutlu Türküm Diyene, Nisan Yağmuru,
Sancı,
Tutsak,

Emine Işınsu,
1938 yılında Kars' ta doğdu. Yazar Halide Nusret Zorlutuna' nın kızıdır. Yazar, Sarıkamış, Şanlıurfa ve Karaman gibi yurdun çeşitli yerlerinde yaşayarak büyüdü. Ankara Koleji' ni bitirdi. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü öğrencisiyken öğrenimini yarıda bırakarak fıkra yazarlığına başladı. Kocasının görevinden dolayı bir süre Suudi Arabistan' ın Dahran şehrinde kaldı. 

Annesiyle çıkardıkları Ayşe Dergisi ile başlayan dergi yayıncılığın ardından ilk şiir kitabını henüz 17 yaşındayken İki Nokta adıyla çıkardı. 1960 yılından sonra roman yazmaya yöneldi. Fikir ve sanat dergisi Töre' yi 1971-1981 yılları arasında çıkardı.Birçok dergi ve gazetede de yazıları yayımlanan Işınsu' nun Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere Türk Edebiyatı Vakfı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Türkiye Milli Kültür Vakfı ve Türkiye Yazarlar Birliği gibi birçok kurumdan ödül aldı.

5 Mayıs 2021 tarihinde Ankara' da vefat etti.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ