Hint asıllı Amerikalı piyanist, Sekiz Grammy Ödüllü söz yazarı ve şarkıcı...

Norah Jones,
Geethali Norah Jones Shankar,
(D. 30 Mart 1979 - 44 yaşında),
Hint gitar ustası Ravi Shankar’ ın gayrimeşru kızıdır.
Hint asıllı Amerikalı piyanist.
Grammy Ödüllü söz yazarı ve şarkıcı.
30 Mart 1979 tarihinde Amerika Birleşik Devletlerinin New York, Brooklyn' de Bedford' de doğdu. Beatles grubunun dünyaya tanıttığı unutulmaz Hint gitar ustası Ravi Shankar’ ın gayrimeşru kızıdır. Norah Jones, henüz dört yaşındayken annesi Sue ile birlikte Teksas' ta, Grapevine' in Dallas bölgesine yerleştiler. 

1986 yılında piyano derslerine başladı. Alto saksafonda da ciddi ilerlemeler kaydetti. Norah 1994 yılında, Booker Washington Yüksek Okulu' na yazıldı. Yüksek okulda okumaya devam ederken, 1996 yılında öğrenci müzik ödülleri gecesinde En İyi Caz Vokalisti ve En İyi Özgün Kompozisyon ödüllerine layık görüldü. Bir yıl sonra, aynı yarışmada ikinci kez En İyi Caz Vokalisti ünvanını elde etti. Mezuniyetinin ardından müzik eğitimiyle ünlü Kuzey Teksas Üniversitesine girdi. Burada yüksek jazz piyano eğitimi aldı. 1999 yazında bir arkadaşının teklifini kabul etti ve önce Greenwich Kasabası' na, sonra da Manhattan' a gitti.

2001 yılı başında Norah, 
İlhan Erşahin’ in grubu Wax Poetic şirketiyle sözleşme imzaladı. Yaz sonunda Sorcerer Sound Stüdyoları’ nda ünlü, Türk yapımcı Arif Mardin ile çalışmaya başladı. Norah Jones, gerçekten büyük bir başarıya imza atmıştı. 24 yaşındaki bu genç kız, etkileyici sesinin yanısıra piyano çalmadaki profesyonelliği, son albümüyle kanıtladığı şarkı sözü yazma ve düzenleme yeteneğiyle kısa sürede büyük beğeni topladı. Uzun yıllar unutulmayacak, belki de klasikler arasına girecek şarkısı "Come Away With Me" ile meşhur oldu. Buğulu sesini Nightingale ve The Long Day Is Over ile duyurdu. Genç yaşında ilk katıldığı 23 Şubat 2003 tarihinde düzenlenen 45. Grammy Ödülleri töreninde yılın albümü dahil sekiz Grammy kazanması herkes için sürpriz oldu.

Diskografi: First Sessions, Come Away with Me, Feels like Home, Not Too Late, The Fall.

Sun rise - Norah Jones

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ