Yönetmen ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu' nun senaryosunu yazıp yönettiği bir film...

Tereddüt,
Yönetmen ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu' nun senaryosunu yazıp yönettiği 2016 yapımı uzun metraj dram filmi. Film, bir psikiyatristin, taşra kasabasında görev yaptığı dönemde başından geçen olayları anlatır. Toronto Uluslararası Film Festivali' nde en iyi kadın oyuncu kategorisi olmak üzere uluslararası ve ulusal festivallerde ödüle layık görüldü.
Yeşim Ustaoğlu,
Senarist, Yönetmen, Yapımcı.
(D. 18 Kasım 1960 Sarıkamış, Kars - 61 Yaşında)

18 Kasım 1960 tarihinde Kars, Sarıkamış' ta doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Ödüllü kısa filmleriyle sinemaya adım attı. İlk çıkışını 1994 yılında çektiği İz filmi ile yaptı. Film, İstanbul, Köln, Nürnberg film festivallerinden en iyi film ödülleri aldı. Ardından çektiği "Güneşe Yolculuk" filmiyle ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödül aldı. 

2003 yılında Ustaoğlu Film yapım şirketini kurdu. 2004 yılında "Bulutları Beklerken" adlı filmini, 2008 yılında "Pandora'nın Kutusu" adlı filmini çekti. 

2003 yılında ise “Bulutları Beklerken” filmi ile Sundance Film Festivalinde, “En İyi Senaryo” ödülünü aldı. 2002 yılında 59’ uncu Uluslararası Venedik Film Festivali’ nin uluslararası yarışma bölümü jürisinde görev yaptı. 2012 yılında ise  Uluslararası Abu Dhabi Film Festivali yarışmasında yönetmenliğini Yeşim Ustaoğlu’nun yaptığı “Araf” en iyi film ödülünü kazandı. 2016 yılında başrollerinde Funda Eryiğit, Ecem Uzun ve Mehmet Kurtuluş ile Tereddüt filmini çekti. 

Filmleri:
Araf,
Bulutları Beklerken,
Güneşe Yolculuk,
İz,
Pandora'nın Kutusu,
Tereddüt.

ARAF

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ