Alman filozof Gottfried Leibniz' in bir eseri...

Kaos,
Gottfried Leibniz Kitapları:
Monadoloji
Theodicee
Monadoloji Ya da Felsefenin İlkeleri
Metafizik Söylemler
Leibniz'in Felsefesi
Kaos
İmanla Aklın Uygunluğu Üzerine Konuşma
Alman filozof Gottfried Leibniz' in eseri yukarıda gösterilmiştir.

Gottfried Leibniz,
Tam adı; Gottfried Wilhelm Leibniz.
(D. 1 Temmuz 1646, Leipzig - Ö. 14 Kasım 1716, Hannover), Alman matematikçi, filozof, aydın, hukukçu ve danışman.
Leibniz, 1646 yılında Leipzig’de doğdu. Babası Üniversitede ahlak felsefesi dersleri veriyordu. Leibniz babasının ölümünden sonra okuldan ayrıldı. Kendi kendini yetiştirmeye başladı.

Tarihe ve mantık bilimine karşı büyük bir ilgi duyuyordu. 8 yaşında Latinceyi öğrendi. 12 yaşında ise Yunanca öğrenmeye başladı. 15 yaşında Leipzig Üniversitesi’ ne girdi. Almanya’ da felsefe tarihinin kurucusu sayılan Jakob Thomasius’ tan felsefe okudu. 1663 yılında  Jena’ ya giderek buradaki ünlü matematik bilginlerinden ders aldı.

Leibniz 1672 yılında, 26 yaşında ileri modern matematik çalışmalarına başladı. Bundan 3 yıl sonra Isaac Newton’ dan bağımsız olarak Calculus’ un temel teoremini keşfetti (Fundamental Theorem of Calculus). Pek çok yıl Leibniz ve Isaac Newton taraftarları arasında kimin Calculus’ u keşfettiğine dair bir tartışma olsa da şuan Leibniz ve Isaac Newton Calculus’ un babaları olarak kabul edilmektedir.

1700 yılında Berlin Üniversitesi’ nin kurulmasını sağlayarak üniversitenin ilk müdürü oldu. 1711 -1714 yılları arasında Viyana’ da yaşadı. 

1712 yılında Leibniz’e Baron payesi verildi. 1716 yılında 
Hannover’ da öldü.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ