29. İstanbul Caz Festivalinde "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verilen İsveç'te yaşayan sanatçı ...

Hayati Kafe,
29. İstanbul Caz Festivali "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verildi.
(D. 
25 Eylül 1941 - ) 81 yaşında.
Erkek caz sanatçısı.
Türkiye'den uluslararası alanda tanınan ilk ve muhtemelen tek caz şarkıcısı. İskandinav ülkelerinde ve Estonya, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, İsrail, Singapur, Tayland vb. Ülkelerde şarkı söyledi. Anadili olan Ladino'da ile de şarkılar yapan sanatçı birkaç dilde şarkılar söylüyor.

25 Eylül 1941 yılında doğdu. 1962 yılında İsveç vatandaşı oldu.
Kuzey Avrupa' da konserler veren İstanbul doğumlu caz şarkıcısı, şarkıcı. 29 Haziran 2022 yılında yapılan İstanbul Caz Festivali yapıldı. Türkiye caz sahnesini uzun yıllar Avrupa’da başarıyla temsil etmiş Hayati Kafe’ye Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi. 

Caz'ın Türkiye'deki ilk organları ve aynı zamanda radyoda caz programını ilk yayınlayan kişidir. 60 yıldır İsveç’te yaşayan Hayati Kafe 1961 yılında, İstanbul’un o zamanların en lüks oteli Hilton Roof barda çaldı. 1962 yılında orkestrasıyla birlikte Süet' ten (İsveç) üç ay süreyle bir envitasyon aldılar ve oraya gidip yerleştiler. İsveç'te Caz de Suede dünyasına hızla adapte oldu. 

Halen her yıl İsveçli piyano yıldızlarından Monica Dominique ve Jan Lundgren eşliğinde konserler veriyor. Stockholm’de yaşamaktadır. (30 Haziran 2022 )

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ