Vietnam ve Laos arasında yer alan dağlık bir bölge...

Moi,
Vietnam ve Laos arasında yer alan dağlık bir bölgedir. Bölge, Çinhindi Yarımadası üzerinde bulunur. Bölgede yaşayan Vietnamlıların çoğunluğu (% 84), Miya, Moi, Muong halkları ve Khmerlerden oluşur. Moi halkı sakinleri çoğunlukla Vietnamca konuşur. Vietnam, Tonkin, coachishina bölgesinde birçok Çinli var. Ayrıca Miya (fide) kabilesi , Cham halkı, Moi halkı da dahil olmak üzere çeşitli etnik azınlıklar vardır. Bölgede Fransız egemenliğine kadar, Orta Dağlık Bölgede, Vietnamlılar tarafından kaplanlar, zehirli su ve kötü kötü ruhlar gibi vahşi hayvanlarla dolu vahşi Moi-Montagnard bölgesine hiç girilmedi. 

Vietnam; 
Vietnam Sosyalist Cumhuriyetidir. Dağlık bir ülke olan Vietnam Güneydoğu Asya'dadır. Uzun, dar bir kara parçası üzerinde yer alan Vietnam, Çin, Kamboçya, Laos ile komşudur. Günyaden, Güney Çin Denizi ile sınırlanmıştır. 1955 yılında Kuzey ve Güney Vietnam olarak iki ayrı cumhuriyete bölünen ülke, 1976 yılında Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti olarak yeniden birleşmişlerdir. Başkent, Hanoi ve en büyük şehirleri, Ho Chi (Şi) Minh, Da Nang, Haiphong, Can Tho, Bien Hoa'dır.

Laos; 
Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti, denize kıyısı olmayan bir Güneydoğu Asya ülkesidir. Başkenti Vientiane'dir. Luang Prabang, Savannakhet ve Pakse diğer büyük şehirleridir. Laos, tek partili sosyalist bir cumhuriyet olarak yönetilir. Batıda Tayland ve Myanmar, doğuda Vietnam, kuzeyde Çin, güneyde Kamboçya tarafından çevrelenmiştir. Laos'un en yüksek noktası Phou Bia'dır (2 817 m). Laos'ta Mekong ırmağı ve bu ırmağın kolları olan Tu, Hou ve Seng ırmakları önemli akarsularıdır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ