Mussolini İtalyasında gizli polis örgütü ...

OVRA,

Organization for Vigilance and Repression of Anti-Fascism.
Mussolini İtalyasında kurulan gizli polis örgütü.
31 Ekim 1926 tarihinde Bolonya'da genç Anteo Zamboni tarafından Mussolini'ye suikast girişiminin ardından, İtalyan hükümeti tarafından hızla bir dizi baskıcı yasa çıkarıldı. 

Legge di Difesa dello Stato (Devlet Savunma Kanunu), Devlet düşmanı olmakla suçlananları yargılamak ve ağır hapis ve hatta hapis cezasına çarptırmak için bir Tribunale Speciale (Özel Mahkeme) kurdu. Faşist rejime karşı çıkan tüm siyasi partiler, dernekler ve örgütler feshedildi.

Polis Arturo Bocchini yönetiminde Pubblica Sicurezza olarak bilinen Ulusal Polis Gücü'nün yeniden düzenlenmesine öncelik verildi. Bu çerçevede Siyasi Polis Departmanı kuruldu. Bu bölüm OVRA olarak bilinmeye başladı. Toplumsal, ekonomik veya ulusal düzeni şiddetle bozmaya veya ulusal güvenliği baltalamaya veya muhalefet etmeye veya engellemeye yönelik eylemlerde bulunma taahhüdü veya niyetini ifade ettiği kanıtlanan herkes polis tarafından cezalandırılırdı. OVRA, Bu gizli polis teşkilatı, kamu güvenliği misyonlarına sahip diğer devlet organlarının istihbarat servisleri tarafından toplanan bilgileri de derledi ve şüphelilerin dosyasını Özel Devlet Savunma Mahkemesine sunmakla sorumluydu.

Gepeo; Rusya'da 1922 yılında kurulan gizli polis örgütü.
Ohranka; Çarlık Rusya'sında siyasal şiddet eylemleri ve devrimcietkinliklere karşı kurulmuş gizli polis örgütü.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ