Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki Sina Dağı bölgesinde bulunan UNESCO tarafından "Dünya Mirası" olarak kabul edilen 1500 yıllık Manastır ...

Azize Katerina,

Azize Katerina Manastırı.
Dünyanın en eski Hristiyan manastırları arasında kabul edilen Sina Dağı'ndaki Kutsal Tanrı-Trodden Manastırı. İsmini 194 yılında İskenderiye' de dünyaya gelen Azize Katerina' dan alan manastır, 527 ile 565 yılları arasında yapıldığı tahmin ediliyor. Mısır'ın Güney Sina ilinde, Sina Dağı(2285m) 'nın  eteklerindedir. 

Tarihi bir kilisenin yanı sıra Vatikan' dan sonraki en büyük ikinci el yazma eserler kütüphanesi bulunuyor. Yaklaşık 1500 yıllık Azize Katerina Manastırı, 2002 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak kabul edildi. Azize Katerina Manastırı, Doğu Ortodoks Kilisesinin bir parçası olan Özerk Sina Kilisesi tarafından yönetilmektedir. 

Manastırın içerisinde ziyaretçiler için bir pansiyon ve özgün bir antik çan kulesi, Rus ve Yunan ikonları, Arap mozaikleri, yağlı freskler, balmumu oymaları ve ayrıca manastırda Hazreti Musa kuyusu ve Hazreti Musa ağacı yer alıyor.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ