2016 yılında Ferhan Şensoy'dan aldığı Hasan Efendi'nin kavuğunu 4 yıl taşıyan, 62 yaşında ölen tiyatro ve sinema oyuncumuz ...

Rasim Öztekin,
Tiyatro ve sinema oyuncusu.
(D. 14 Ocak 1959 - Ö. 8 Mart 2021)
Rasim Öztekin, 1959 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Galatasaray Lisesinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. 

Sahne yaşamında ilk deneyimlerini 1977 yılında Kadıköy Halk Eğitim, İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Nöbetçi Tiyatro’da amatör çalışmalarla edindi. 1980 yılının Kasım ayında Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı. 1980-1992 yılları arasında Şahları da Vururlar, Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı, İçinden Tramvay Geçen Şarkı, İstanbul’u Satıyorum, başta olmak üzere Orta oyuncular Tiyatrosu’nun tüm oyunlarında rol aldı.

Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol aldı. TRT'de program ve metin yazarlığı yaptı. Akşam ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. 2005 yılında Gani Müjde’nin yazdığı Mehmet Ergen’in sahnelediği Yıldızların Altında müzikalinde, Beyazıt Öztürk ve Candan Erçetin ile başrolü paylaştı.

2005 yılının Eylül ayında gazeteci Esra Kazancıbaşı ile Atina’da evlendi. Rasim Öztekin’in ilk evliliğinden 1987 doğumlu Pelin Öztekin adında bir kızı var.

2014 yılında Müfit Can Saçıntı’nın yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Birol Güven'in kaleme aldığı Mandıra Filozofu adlı filmde başrolleri Müfit Can Saçıntı, Rasim Öztekin, Begüm Öner, Kemal Kuruçay, Eser Eyüboğlu, ve Ayda Aksel ile paylaştı.

2016 yılında Hasan Efendi'nin kavuğu, Ferhan Şensoy tarafından kendisine devredildi. 
Rasim Öztekin, Kel Hasan Efendi’den günümüze ulaşan ve Türk tiyatrosunun simgesi olan kavuğu 4 yıl taşıdı.
Rasim Öztekin, 2021 yılında 62 yaşında İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede öldü.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ