Slovenya’da turistik bir göl...

Bled,
Bled gölü,
Bohinj Gölü,
Slovenya’da turistik bir göl.
Bled gölü,
Ortaçağ bölgesi olarak adlandırılan Bled Gölü, yaklaşık 15 bin nüfusu bulunan Carniola bölgesinde yer almaktadır. Buzulların ve yer yerkabuğunun biçim değiştirmesiyle oluşmuş. 


Bled Gölü aynı zamanda Avrupa'nın en meşhur göllerinin başında yer almaktadır. Slovenya’nın Carniola bölgesinde yer alan, sadece 11 bin nüfusa sahip Dünya’nın doğal güzelliğini korumayı başarmış ortaçağ bölgelerinden bir tanesidir. Ülkenin hem tarihi geçmişini hem de doğal güzelliklerini korumayı başarmış olması, göl ve şelalelerinin günümüze kadar gelmesindeki emeğinden kaynaklanıyor. Slovenya’da kuzeyinde Hochstuhl, güneyinde Selca, batısında Triglav Ulusal Parkı, doğusunda Storzic bulunan bölgede yer alıyor.

Bohinj Gölü,
Eğer bakir bir doğa peşindeyseniz rotanızı Bled Gölü’nden Bohinj Gölü’ne doğru çevirebilirsiniz. Bled Gölü’nde yaklaşık bir saat uzaklıktaki Bohinj’e otobüslerin yanı sıra araç kiralayarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Manzarası ile kartpostallardaki görüntüleri akla getiren bu gölün çevresi ise Triglav Milli Parkı’yla çevrili.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ