Fransızca kökenli bir kelime olup, aynı zamanda büyük otellerde müşterinin otel dışındaki iş ayarlamalarını yapan birimin adı ...

Konsiyerj,

Frn. Concierge,
İng. Consiergerie
Fransızca kökenli bir kelimedir.
Ön Büro,

Kapıcı,
Bir nevi ileri seviye mihmandar hizmeti, hatta çok daha kapsamlısıdır. 
Yakasına çapraz duran kocaman anahtarlar takan adam.
Büyük otellerde müşterilerin otelin dışında bulunan her türlü isteğiyle ilgilenen bölüm. 
Konsiyerj, sözcüğü türkçeye okunduğu gibi geçmiş ve kullanılmaktadır. Konsiyerj, sözcüğünün Türkçedeki karşılıklarından birisi kapıcı olup kapıcı hizmetlerini ifade ediyor. Konsiyerj hizmetleri, başta turizm sektörü olmak üzere büyük oteller, AVM, rezidans, plaza, büyük siteler ve konuk ağırlanan lüks tesislerde uygulanan, konukların tesis içi ya da dışı fark etmeksizin ihtiyaçlarını karşılayan birim ya da kişidir. Resepsiyona bağlı olarak çalışır ve konukların talepleri doğrultusunda özel işlerini yürütür.

Konsiyerj, tesis büyüklüğüne göre tek kişiden ya da daha fazla kişinin görev aldığı birimden oluşabilir. Konsiyerj biriminde konsiyerj şefi (Belkaptan), kapı görevlisi (Doorman), anonsçu (Page Boy), taşıyıcı personel (Bellboy), vestiyer görevlisi (Cloak Room), danışma, asansör görevlisi ve şoför çalışır. Amaç, müşterinin karşılanmasından uğurlanmasına dek memnun etmek ve misafirlikleri boyunca her konuda yardımcı olmaktır.

Resepsiyon hizmetleri, teslimat hizmetleri, ev temizlik hizmeti, seyahat danışmanlığı ve uçak bileti, otel rezervasyon hizmeti, oto kiralama, bilgilendirme hizmeti, fatura hizmeti, özel gün ve davet organizasyonu, kurye hizmeti, kuru temizleme, terzi ve lostra salonu, çiçek ve hediye gönderim organizasyonu, özel şoförlü havaalanı transferi, çilingir, cam gibi ihtiyaçlarda konut yardımı ve restoran rezervasyon hizmeti.


Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ