Belçika'da yaşayan bir halk ...

Valonlar,
Belçika'da yaşayan bir halk.
Wallonia (Valon Bölgesi)
Güney Belçika'nın Fransızca konuşulan bölgesidir. Orta çağ kasabaları, Rönesans dönemi mimarisi ve geleneksel Trappist biraları ile tanınır. Başkent Namur'un simge yapıları arasında barok tarzdaki St. Aubin Katedrali ve X. yüzyılda kurulmuş bir tepe kalesi olan Citadel bulunur.

Belçika,
Belçika Krallığı, 
Belçika, Batı Avrupa'da bulunan bir devlettir. Avrupa Birliği'ne üyedir. Birliğin ve NATO gibi bazı uluslararası organizasyonların merkezlerini barındırır.

Belçika'da Felemenkler tarafından Felemenkçe, Valonlar tarafından Fransızca ve küçük bir Alman grup tarafından Almanca konuşulur. Belçika federal bir devlet yapısına sahip olup Flaman, Valon ve Brüksel Başkent Bölgesi'nden oluşur.

Belçika adı, Kelt ve Cermen karışımı bir halk olan Belgae'lerin yaşadığı, Roma eyaleti Gaul'ün en kuzeyindeki Gallia Belgica'dan gelir.

Benelüks, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg'un coğrafi olarak birlikteliğini anlatır. Politik ve ekonomik iş birliği temeline oturan uluslararası bir birliktir. Bu üç ülkenin kendi dillerindeki adlarının ilk hecelerinin birleşmesiyle oluşmuştur.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ