İspanyolca konuşan halklara verilen ad ...

Hispanik,
İspanik,
İspano,
İspanyolca konuşan halklara verilen ad .
Genel olarak İspanya'dan, İspanyollardan ve İspanyol kültüründen türemiş ya da bu kültürle ilgili anlamında kullanılan sözcükler 
İspanik, Hispanik veya İspano'dır. Irksal olmayıp dile dayalı bir tanımlamadır. Hispanik terimi 1970 yılında ortaya çıkmıştır. Kültürel kökenleri Meksika, Porto Riko, Küba, Orta Amerika ve diğer Latin Amerika ülkeleri olanlar için Amerikan Nüfus Dairesi tarafından kullanılmıştır. Hispanik sözcüğü İspanyol ve Brezilyalıları da kapsar. İspanyolca ya da Kastilya dili, Romen dillerinden biri. Kökeni İspanya'nın Kastilya bölgesine dayanır. 480 milyona yakın kişinin ana dili olarak İspanyolca konuşuyor. Dünyada en çok konuşulan ikinci dil İspanyolcadır. Dünyada resmi dili İspanyolca olan ülkeler 20’den fazladır. İspanyolca konuşulan ülkelerden bazıları İspanya, Meksika, Arjantin, Kolombiya, Bolivya, Şili, Kosta Rika, Küba, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Ekvator Ginesi, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nikaragua, Panama, Paraguay, Porto Riko, Uruguay ve Venezuela’dır.

Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı özerk bir bölge olan Porto Riko’nun da resmi dili İspanyolcadır. İspanyolca’nın çok konuşulan bir dil olması ve konuşan nüfus bakımından İngilizceden sonra en geçerli dildir. Hatta, ABD’de İspanyolca konuşan kişi sayısı İspanya’da bulabileceğinizden daha fazladır. İspanyolca konuşan insan sayısı 500 milyondan fazladır.
İspanyol Kraliyet Akademisi, yayınlarında castellano dili yerine espanol dili kullanmayı teşvik etmektedir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ