Urfa yöresine özgü patlıcan kebabı ve karnıyarık yemeğini andıran kebab ...

Kazan Kebabı,
Urfa yöresine ait oduğu bilinir. Patlıcan kebabı ve karnıyarık yemeğini andırır. Kazan kebabı, patlıcan ve kıymayla hazırlanan lezzetli bir ana yemektir. 
Urfa usulü kazan kebabının püf noktası patlıcanların kesilmesidir. Bu nedenle patlıcanları 2-3 cm aralıklarla kopartmadan kesikler atın. Harcı iyi yoğurmanız, kazan kebabınızın lezzetini ikiye katlayacaktır.

Malzemeler:
5 patlıcan
250-300 gr kıyma
1 kuru soğan
Tuz, karabiber, puliber, kimyon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4-5 yemek kaşığı domates sosu veya 4-5 tane domates.
1 çay kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıcak su

Yapılması;
Soğanları, maydanozları minik minik doğrayın ve baharatlarla kıymayı karıştırın. Tuz, pul biber, salça, yenibahar ve sıvıyağ da ekleyerek yoğurun. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra verev bir şekilde kesikler atın. Ancak patlıcanın bütünlüğünü bozmayın. Elde edilen harçtan küçük parçalar alıp patlıcanların kesilen aralarına yerleştirin ve tencereye dizin.

Bir tencereye biraz zeytinyağı koyup hazırladığınız patlıcanları dizin. Üzerine 2 diş dilimlenmiş sarımsak, tuz ve doğranmış domates veya domates sosunu kazan kebabının üzerine dökün. Biber salçasını sıcak suda eritip üzerine ilave edin ve üzerini kapatın. İlk beş dakika yüksek ateşte kazan kebabı kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte yaklaşık 40 - 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ