Opera sopranolarının en çok tanınan isimlerinden İspanyol sanatçı ...

Montserrat Caballe,
Montserrat Caballe,
(D. 12 Nisan 1933 Katalan - Ö. 6 Ekim 2018), 
İspanyol opera sanatçısı.
La Superba (muhteşem) lakabıyla anılırdı. 
Opera sopranolarının en çok tanınan isimlerinden Montserrat Caballe, İspanya'nın Barselona kentinde 85 yaşında 06.10.2018 tarihinde hayatını kaybetti. 

Barcelona'da dokuz yaşında Conservatori Liceu okuluna giren ünlü İspanyol soprano, 1953 yılında mezun olmuş. Basel'de bulunan İsviçre Devlet Operası'nda Mimi in La Boheme adlı yapımda dikkatleri üzerine çekmiş. Caballe, New York'ta Carnegie Sahnesi'nde Donizetti'nin Lucrezia Borgia adlı eserinde başrolde oynayarak güzel sesi ve etkili yorumuyla uluslararası alanda tanınır hale geldi. Basel, Bremen, San Francisco ve Viyana operalarında da sahne alan tanınmış sanatçı, Placido Domingo ve  Luciano Pavarotti gibi ünlü tenor seslerle sahne almıştı. İtalyan opera bestecisi Giuseppe Verdi'nin  eserlerine (Rossini, Bellini ve Donizetti) duyduğu hayranlıkla ünlüdür.

Sanatçı Caballe'nin 50 yıllık sanat kariyerinde İngiliz rock grubu Queen'in vokalisti Freddi Mercury ile 1987 yılında yaptıkları Barcelona şarkısı ile dünyaca tanınmasına neden olmuş.
Bu şarkı daha sonra 1992 Barcelona Olimpiyatları'nın resmi müziğinden biri oldu. 1992 yılında Freddie Mercury'nin vefatından sonra sanatçıya ithafen albümüne Phantom of the Opera isminde bir eser eklemiş.

1964 yılında İspanyol tenor Bernabe Marti ile evlenmiş ve iki çocuğu bulunuyor. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ