Dünya çapında muhasebe ilkelerini yönetime uygulayan, ABD' li bir danışmanlık firması ...

McKinsey & Company, 
James O. McKinsey 
(1889-1937),

Anonim ortaklık, Incorporated partnership.
World Trade Center, New York City. Dünya çapında, 127 ofis ile hizmet vermekte.
Kevin Sneader (Global Managing Partner).
Gelir; $10+ billion (2018)
Çalışan Sayısı; 27,000 (2018)
Dünya çapında bir yönetim danışmanlığı firmasıdır. 

1926 yılında muhasebe ilkelerini yönetime uygulamak için James O. McKinsey tarafından kuruldu. Yönetim, kamu ve özel sektör genelinde mali, muhasebe yönetim kararlarını değerlendirmek için nitel ve nicel analiz yapar. 

McKinsey, 1964 yılından beri McKinsey Quarterly'yi yayınlıyor. McKinsey Global Institute araştırma kuruluşuna para veriyor. Yönetim konularıyla ilgili raporlar yayınlıyor. Yönetime birçok etkili kitap yazmış. Gizlilik uygulamaları, iş pratikleri ve kurum kültürü üzerindeki etkisi, kutuplaşmayı önleyici bir deneyime sahiptir.

Şirket kurucusu McKinsey 1937 yılında öldü. 

Şirket, 1939 yılında  modern McKinsey & Company olarak yapılandırıldı. Marvin Bower, 1930 yılında avukat Marvin Bower, McKinsey'nin kültür ve uygulamalarını kurmakla tanındı. McKinsey, deneyimli yöneticiler yerine, yeni üniversite mezunlarını işe alan ilk yönetim danışmanıydı. Son yıllarda, firma uluslararası olarak genişledi ve yeni uygulama alanları kurdu. 2000 yılından sonra Kinsey'in danışmanlığı, iş dünyasının birçok normunu oluşturmaya yardımcı oldu. McKinsey & Company, modern çağda iş dünyasındaki önemli başarıların ve başarısızlıkların çoğuna katkıda bulundu.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ