Güney Amerika'da dünyanın en büyük teknelerin ulaşımına elverişli en yüksek gölü ...

Titicaca,

Titicaca gölü,
Dünyanın en yüksek gölü,
Titicaca, Puma Kayası ya da Kurşuni Kaya anlamında yorumlanıyor. Güney Amerika' da dünyanın en büyük teknelerin ulaşımına elverişli en yüksek gölü. İsrail' deki Lut Gölü, dünyanın 
tuzluluk özelliği dışında deniz seviyesinden 395 m. altındadır.

Titicaca Gölü ise Lut Gölü' nün aksine 3,810 metre ile dünyanın en yüksek gölüdür. Birçok ada bulunan göl, dünyanın içinde gemi ulaşımı yapılabilen en yüksek göllerinden biridir. Bu adalardan Taquile en büyüklerindendir. Burada Quechua dili konuşan Uros’lar yaşıyor. Kayıklar, evler ve üzerinde yaşadıkları yüzen adalar dahil herşeyi sazdan yapabiliyorlar. Titicaca Gölü’ nde yetişen ve Totora adı verilen bitkilerin kargılarını çapraz olarak bir araya getirerek büyük sazlıklar oluşturan Uroslar, bu adacıkların üzerinde basit kulübeler de inşa etmişler.

Titicaca Gölü, Bolivya ve Peru arasındadır. Gölün %60 Peru’ ya, % 40 Bolivya’ ya aittir. Güney Amerika' nın en büyük tatlı su gölü olan yaklaşık 8300 km2 büyüklüğündeki Titicaca Gölü, 8.228 km uzunluğundadır. Ticari gemilerinde çalıştığı bu gölün uzunluğu 194 km ve 65 km genişliktedir. Gölün derinliği 140- 180 metre arasında değişir. Bazı yerliler dipsiz olduğunu iddia etmektedirler. Çevredeki akarsular tarafından beslenir. Balıkçılık yerlilerin en önemli geçim kaynağıdır.

Kutsal olduğu kabul edilen Titicaca Gölü; İnka inancına göre dünyadaki yaşamın başlangıç noktasıdır. Venezüela’ daki Maracaibo Gölü’ nden sonra Güney Amerika’ nın en büyük tatlı su gölü bu gölüdür.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ