İzmir' deki Balçova Kaplıcası' na verilen bir başka ad...

Agamemnon,
İzmir kentindeki Balçova Kaplıcaları'nın antik dönemlerdeki adı. 
İzmir'deki Balçova Kaplıcası'na verilen bir başka ad.
Adını, Troya kentine saldıran Mykene Kralı Agamemnon'dan alır. Balçova Kaplılacaları (Agamemnon), Homeros'un destanlarında ve coğrafyacı Strabon'un eserlerinde anlatılmıştır. 

Büyük İskender'in ordularından bir grubun yaralarının tedavi edildiği bölgedeki antik kalıntılara rastlanmamakla birlikte, tarihi kaynaklardan bilgi edinilmektedir. 1763 yılında Elfont Mil isimli bir Fransız tarafından yeniden ortaya çıkarılan Agamemnon Kaplıcaları, yeniden inşa edilmiş, daha sonraki dönemlerde konaklama üniteleri ve çeşitli tesisler ilave edilerek günümüze kadar gelmiştir.  Kaplıcalarda sıcak su, çamur banyosu ve içme suyu bulunmaktadır. Modern tıbbın imkanlarından da yararlanılarak tedavi yöntemleri uygulanan kaplıcalara, gerek yurt içinden, gerekse de yurt dışından, özellikle de Norveç'ten büyük ilgi gösterilmektedir. Su sıcaklığı 63°C olup sodyum bikarbonat ile klorür içermektedir. 

Agamemnon Kaplıcaları daha çok üst solunum yollarının kronik iltihapları, nefritler, bazı iltihaplar, romatizma sendromları, metabolizma bozuklukları ve deri hastalıklarının tedavisinde yararlı olmaktadır.  

İzmir'deki Diğer Kaplıcalar;
Bayındır Kaplıcaları,
Bergama; Dereköy Ilıcası, Geyiklidağ Ilıcası, Haydar Ilıcası, Mahmudiye Ilıcası, Paşa Ilıcası.
Çeşme; Malkoç İçmeleri, Çeşme Ilıcası, Şifne Kaplıcası.
Dikili; Bademli Ilıcası, Kaynarca Çamuru, Nebiler Kaplıcası
Gülbahçe Ilıcası,
Menemen; Biliçya Ilıcası, Denizli Ilıcası,
Seferihisar; Cumalı Ilıcası, Karakoç Kaplıcası, Kelalan Ilıcası.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ