Afyonkarahisar'daki Frig Vadisinde bir kale ...

Avdalas,
Avdalaz,
Bayramaliler,
Bayramaliler Kalesi.
Frig Vadisinde bir kale, Afyonkarahisar.
Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya sınırları içinde Frig Vadisi’nin Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyündedir. Gazlıgöl Kaplıcasından 10 km uzaklıktadır. 

Avdalas Kalesi, inşa edilmiş kalelerden değil, kocaman kayaların oyularak yapılmış bir kaledir. Frig Vadisi’nde bulunan, Bizans İmparatorluğu dönemlerinden beri yerleşim yeri olarak kullanılan bir yer.

Özellikle de kaplıcaların yoğun olduğu bölgededir. Bizans Dönemi'nde Leonto Kefal adlı bir yerleşim yeridir. Doğal bir tepe düzlüğüne yapılmış surlarla çevrili kaledir. Kalenin içinde çok sayıda yapılara ait temel kalıntıları, tepenin eteklerinde ise yer yer oyulmuş kaya yerleşim yerleri vardır. Tüf kayaya oyulmuş çok katlı ve çok odalı sarnıçlı bir kaya kütlesi olup, yerleşim yeri olarak kullanılmıştır.


Afyon'u keşfedeceğiniz günlere Avdalas Kalesi'ni dahil edebilirsiniz. Şehrin tarihi atmosferine eşlik eden Karahisar Kalesi'ni de ziyaretlerinize eklemeyi unutmayın. Afyonkarahisar Frig Vadisi’nde tüf kayaya oyularak yapılan tarihin ilk apartmanlarından birisi olan 5 katlı Avdalaz Kalesi’ni görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.


3 bin yıllık geçmişe sahip Frig Vadisi’nde tüf kayaya oyularak yapılan 5 katlı Avdalaz Kalesi, mimari yapısı ile dikkat çekiyor. Yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki kale drone ile havadan görüntülenirken, eşsiz güzelliği ile görenleri mest ediyor.


kısmında kalan Avdalaz Kalesi, özellikle yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. Tüf kayaya oyularak çok katlı ve çok odalı olarak sarnıçlı bir kaya kütlesi şeklinde olan yapının yerleşim yeri olarak kullanıldığı biliniyor.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ