Muğla' nın Ula ilçesinin antik dönemlerdeki adı ...

Ola,
Kentin, Antik dönemlerdeki adıdır. Antikçağda Karia diye bilinen bölgede yer alan M.Ö. 440' ta Anita’ da dikili bir taş üzerinde bu isim aynen mevcut olduğu gibi, gösterdiği mevki de bugünkü Ula ilçesinin bulunduğu yerdir. Evliya Çelebiye göre, Ola kenti Menteşe beyliği zamanında Ulama bey tarafından alınmıştır. 
Ula adını almıştır. Muğla’ya 15 km. uzaklıktadır. Ula 1954 yılında ilçe olmuştur. Muğla ilçesi Ula'nın Köyceğiz ve Gökova Körfezi vardır.

Önemli yerler;
Akyaka,
Yedi Delik, İlçenin doğusunda, Alicin dağının yükseldiği yerde Halk arasında yedi delik adıyla bilinen bir mağara vardır. Sedir Adası, Kadrai, Gökova körfezinde olup, tiyatro kalıntıları, tapınağı ve kilisesi vardır. 
Sedir adası önemli bir antik yerleşim yeri olup, Helenistik ve Roma devrine ait yapıtlar vardır. 

Kleopatra ve Sezar’ın bu adada büyük bir aşk yaşadığına inanılır. Sedir adasında bulunan çok farklı bir kum sahili doldurur. Bu kumun özelliği, sodalı suda çoğalması, ateşe tutulduğu zaman yanması ve büyüteç altında incelendiğinde hareket etmesidir. Kleopatranın bu kumu Kızıldeniz’den birçok yük gemisiyle getirdiği söylentiler arasındadır.

Ula Türk Evi,
Hüsamettin Efendi Türbesi,
Kyllandos (Okkataş),
Ula Kanyonu Gölet, Ula ilçe merkezine 2 km. uzaklıkta bulunan Suni Gölet, Ula Ovasının su ihtiyacının büyük ölçüde karşılamaktadır.

Kapuz, Ula’nın kuzeyinde bulunan ve halk arasında kırk urganlık denilen bu yer şelale görünümündedir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ