Soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon, zayıf bağışıklık sistemi ve kanserden korunma durumlarında kullanılan çok yıllık şifalı bir bitki...

Ekinezya,
Echinacea purpurea,
Echinacea angustifolia,
Purple Coneflower,
Erguvani kirpibaşı,
Kirpibaşı, Kirpiotu,
Koniçiçeği,
Samson kökü,

İnce yapraklı eflatun koza çiçeği,

Asteraceae familyasından soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon, zayıf bağışıklık sistemi ve kanserden korunma gibi durumlarda dünyanın en önemli şifalı bitkilerinden olup; kuru toprak ve ovalar ile seyrek ormanlık arazilerde doğal olarak yetişen çok yıllık Meksika kökenli bir bitkidir.Latince İsmi, Echinacea purpureadır. Bir öbek etrafında birden fazla dallara ayrılarak büyüyen bitkinin her dalında çoğunlukla bir tek çiçek yer almaktadır. Ekinezya bitkisinin en ucuna yerleşmiş bir çiçek vardır. Bu bitkinin, çiçeğin rengi kızıla doğru giden eflatundur. 

Bitkinin tohumu hafif dikenimsidir. Yunanca echinos kökünden olup Ekinezya (Echinecea) yunancadan türemiştir. Kızılderililer bitkinin kökünü ve yapraklarını yaraların tedavisinde, enfeksiyon ve iltihaplanmalarda, zehirli böcek ve yılan sokmasına, boğaz ve diş ağrısına, kabakulak, çiçek hastalığı ve kızamığa karşı kullanıyorlardı. Bitki Amerika’ya yerleşen ilk göçmenlerce enfeksiyonlara karşı kullanılmış.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ