Tortilla, Meksikalıların mısır unu ile yaptıkları bir çeşit ekmek...

Tortilla,
İspanyol Omleti.
İspanyolların patatesli omletinin de adı Tortilla' dır. Meksikalıların mısır unu ile yaptıkları bir çeşit gözleme diyebileceğimiz incecik ekmeklerine verilen ad. Tortilla, Meksika, Orta Amerika, Karayipler, ABD ve Kanada' da mayasız ince ve yassı olup, mısır unu ya da beyaz undan yapılan bir çeşit ekmektir. 



Benzer türde bir ekmek de Güney Afrika'da yapılan ama tortilladan daha kalın arepa' dır. 
İspanyolların daha doğrusu Katalan bölgesindeki halkın yokluk zamanlarında köylerinde en çok bulunan malzemeleri birleştirerek hazırladığı bu omlet günümüzde sevilerek yenilen bir yemek. Klasiği patatesli olan tortilla’yı, farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz. 

Yapılışı;
Malzemeler;
6 yumurta,
5 büyük patates,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 büyük kırmızı tatlı (dolmalık) biber,
Tuz, Karabiber,

Yapılışı;
Patatesleri soyup küçük küpler halinde kesin. Kurulama bezine veya kağıt havluya alın. Biberi de aynı büyüklükte küp küp doğrayın. Yapışmaz bir tavaya üç yemek kaşığı zeytinyağı koyup ocağa alın. Isındığında patatesleri atın. Tuz serpin ve sürekli karıştırarak kavurun. Biberleri ekleyin. Diğer tarafta yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Tavaya dökün. Üzerini kapatın, beş dakika kadar sonra açıp üzerindeki yumurtanın durumuna göre biraz daha bekleyin. Üzeri sulu değilse bir tabak yardımıyla ters çevirin. Aynı şekilde diğer tarafı da kızardığında sıcak olarak servis yapın. Bu tarife arzu ederseniz sarımsak ve kuru soğanda ekleyebilirsiniz.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ