Fas'ın başkenti...

Rabat,

Fas' ın başkenti.
Fas' ın kuzeybatı kıyısında Bou Regreg Irmağının denize döküldüğü yerdedir. Kuzey Afrika’ da bulunan Rabat' ın nüfusu 37.800.000 kişidir(2023). Rabat; sarayları, camileri, eşsiz güzellikte bahçeleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakan 17. yüzyıl' dan kalma tarihi yapıları ile meşhur bir kenttir. 

12. yüzyıl' da Endülüs' e yapılan seferler için bir askeri üs olarak kurulan şehir 1912 yılında Fransız işgaline maruz kalır. Rabat, koloni Fas Devleti’ nin idari merkezi haline gelir. 1956 yılında Fas’ ın bağımsızlığının ardından da devletin başkenti olmuştur.

Başkent Rabat; Fes, Marakeş ve Meknes kentleri ile dört imparatorluk kentlerini oluşturur. Rabat; Hassan Kulesi, Muhammed V Türbesi, Bab El Had ve Chellah gibi tarihi mekanlara ev sahipliği yapar. Rabat’a özgü bu simge yapılar sayesinde şehir, Unesco tarafından Dünya Miras Alanı statüsünü kazanmıştır.

Fas,
(Morocco),
Fas Krallığı,
El-Mağrip el Aqşa (En Uzak Batı);
Arapça: El-Memleke El-Mağribiyye (Batı Krallığı).
Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka' dır.
Fas, Kuzey Afrika‘da Avrupa’ya olan yakın konumuyla Avrupalıların tatil bölgesidir. Büyük bölümü çöllerle kaplıdır. Batısında Atlas Okyanusu, kuzeyinde Akdeniz ve uzanan sahilleri ve kültürü ile farklılık gösterir. Doğudan Cezayir, Kuzeyden İspanya (boğaz boyunca bir denizden bir sınır ve Ceuta ile Melilla adlarında iki küçük özerk şehir), güneyden de Moritanya ve Batı Sahra ile komşudur.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ