Zülfü Livaneli tarafından yazılan bir roman ...

Serenad,

Serenad kitabı ilk olarak 2011 yılında yayınlanmış bir kitaptır. Konusu  İstanbul Üniversitesi' nde öğretim görevlisi olan Maya Duran, ile Türkiye'ye gelmiş olan Alman asıllı bir profesör olan Maximillian arasındaki bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Serenad kitabının karakterleri;
Maya Duran, Kerem, Maximillian Wagner, Süleyman, Nadia, Ahmet, Tarık.

Zülfü Livaneli'nin romanları;
Arafat'ta Bir Çocuk, Arkadaşıma Veda,
Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm,
Diktatör ile Palyaço.
Engereğin Gözü, Elia İle Yolculuk, Edebiyat Mutluluktur,
Gölgeler,
Harem, Huzursuzluk,
Kardeşimin Hikayesi, Konstantiniyye Oteli,
Leyla'nın Evi,
Melisa Ormanda, Mutluluk,
Sevdalım Hayat, Sis, Son Ada, Son Ada'nın Çocukları,
Türkiye Orta Zekalılar Cenneti.

Zülfü Livaneli,
Ömer Zülfü Livaneli,
(D. 20 Haziran 1946 Ilgın, Konya),
Türk müzisyen, senarist, politikacı, yazar ve film yönetmenidir.
20 Haziran 1946 yılında Konya Ilgın’da doğdu. Ülker Livaneli ile evlidir ve bir kızı vardır. Livaneli, 1972 yılında İsveç’e yerleşti. 1974-1975 yılları arasında Stockholm’ de müzik öğrenimi görmüştür. 

Paris ve Atina’da yaşamıştır. 1984 yılında Türkiye’ye geri dönmüş. Paris’te 1996 yılında UNESCO tarafından kendisine büyükelçilik ile Genel Direktör Danışmanlığı görevi verilmiştir.

Livaneli, 19 Mayıs 1997 tarihinde Ankara Hipodrom meydanında gerçekleştirdiği konsere 500 bin kişi katıldı ve Türkiye’nin en büyük konserini gerçekleştiren sanatçı unvanını aldı.
Türk-Yunan dostluğunun önde gelen savunucularından olup, müzisyen Mikis Theodorakis ile birlikte Türk-Yunan Dostluk Derneği’nin temellerini attı.

Livaneli günümüze kadar Yer Demir Gök Bakır (1987), Sis (1988), Şahmaran (1993) ve Veda (2010) olmak üzere dört uzun metrajlı film yönetmiştir. Sis, 2 farklı film festivalinde Altın Palmiye ve Altın Antigone ödülüne layık görülmüş. Ayrıca En iyi Avrupa Film Ödülüne aday gösterilmiştir. Filmleri Türkiye, ABD, Fransa, Almanya, İsviçre ve Japonya’da gösterime girmiştir.

Livaneli, 2002 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’den İstanbul 22.Dönem milletvekili seçilmiştir.


Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ