Dizleri bükmeksizin bacakları hızla hareket ettirerek kulaçla yüzme...

Kravl,
Serbest stil,
İngilizce: crawl
Dizleri bükmeksizin bacakları hızla hareket ettirerek kulaçla yüzme.
En hızlı yüzme tekniği.

Kravl yüzme; dizleri bükmeksizin bacakları hızla hareket ettirerek ve kulaç atarak yapılan bir tür yüzme şeklidir. 
Serbest stil olarak da bilinen kravl yüzme en hızlı ve en çok bilinen yüzme biçimidir. Kravl yüzmede elde edilen hızın yüzde 90' ını atılan kulaçlar sağlar, geriye kalan yüzde 10' unu da ayak vuruşları oluşturur.

Bacaklar suya vurulurken asla diz seviyesinden kırılmamalıdır, 
kalçadan kırılmalıdır. Ayaklar da yüzeye paralel olacak şekilde uzatılmalıdır. Kollar; önce kolunuzu sudan çıkararak, en yüksek noktaya ulaşın. Sonra baş parmağınız haricindeki dört parmağı birleşik tutarak önce serçe parmagınız suyun icine girecek sekilde yaklaşık 45 derecelik bir açıyla suya daldırın. 

En önemli nokta ise, eliniz suya ayağınızın suya girdiği gibi çarparak girmemelidir. Sürtünmenin en az olacağı şekilde girmelidir. Eliniz suyun altına girdikten sonra avucunuzu kullanarak suyu tüm gücünüzle geriye doğru iterek elinizi arkadan çıkarınız. Elinizin su içindeki hareketi yukarıdan bakıldığında integral isaretini andırmalıdır. Sağ kolla sol kolun koordinasyonu çok önemli olup kollardan biri suyun içindeki hareketi tamamladıktan sonra dışarı çıkarken, diğeri o anda içeri girmelidir.

Burada en önemli bir diğer nokta kafanın hareketidir. İdeal olan kafanızı suyun içine gömüp hiç çıkarmamaktır. Suyun dışında iken sadece nefes alıp, kafamız suyun içindeyken o havayı vermek. 3-4 kulaçta bir nefes almak idealdir. Ama 3 kulaçta bir nefes alırsanız kafanız bir sağdan bir soldan cıkarmak zorunda kalırsınız. 4 kulaçta hep sağdan ya da hep soldan çıkartmak olabilir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ