Üreteroskopi (Kısaltma) ...

URS,
Üreteroskopi.
(Üretero Renoslopik),
Genellikle üretra ve mesaneden geçirilen bir üreteroskopla ve ardından doğrudan üretere yapılan üst idrar yolunun incelenmesidir.
Kısa adıyla URS olarak anılan üreteroskopi  mesaneyi böbreklere bağlayan tüpler (üreterler) veya böbreklerde oluşan taşları tedavi etmek için uygulanan bir tedavi şeklidir. Ayrıca idrar yollarında oluşan diğer rahatsızlıkları değerlendirmek için de böbrek endoskopisi olarak uygulanabilmektedir. URS, bir ucunda oküler, diğer ucunda küçük bir mercek ve ışık bulunan uzun, ince bir tüp olan üreteroskop aracılığı ile yapılmaktadır.

Üreterorenoskopi(URS); Böbrek ve idrar yollarında (üreterler) yer alan hastalıkların tanısı ve tedavisi için yaygın olarak kullanılan endoskopik-kameralı teşhis ve tedavi yöntemdir. Üreter (böbrek ve mesane arasında bağlantıyı sağlayan ince kanal) taşlarının tedavisinde kullanılan, idrar kanalından girilerek yapılan endoskopik (kapalı) bir ameliyat yöntemidir. Bu yöntem, üreterorenoskop adı verilen bir alet kullanılarak gerçekleştirilir. 

Üreteroskopi, idrar yollarında yer alan küçük ve orta boyuttaki böbrek taşlarının tedavisi için uygulanan bir yöntem olarak öne çıkmaktadır. Bununla birlikte üreterde oluşan bir taşı tedavi etmek için farklı tedavi şekilleri de mevcuttur. Tedavi seçenekleri taşın üreterdeki yerine, boyutuna ve bileşimine bağlı olarak değişmektedir.



Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ