“Güzel ve doğal olmak her kadının doğuştan hakkıydı” sloganı ile ünlü kozmetik ve güzellik şirketi kurucusu, sahibi ve işletmecisi ...

Elizabeth Arden,
Asıl adı, Florance Nightingale Graham
(D. 31 Aralık 1881 Woodbridge, Ontario, Kanada - Ö. 18 Ekim 1966 New York, ABD)
Yarış atı sahibi ve yetiştiricisi.
Elizabeth Arden, Inc.' in kurucusu, sahibi ve işletmecisi.
“Güzel ve doğal olmak her kadının doğuştan hakkıydı” sloganı ile ünlü. Ayrıca bir güzellik salonları ve güzellik kaplıcaları zinciri açtı ve işletti.

31 Aralık 1881 tarihinde Kanada' nın, Ontario, Woodbridge' te Florance Nightingale Graham adıyla Kanada' ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Hemşirelik eğitiminine başladı, ama bıraktı. New York' a taşındı ve bir kozmetik dükkanında yardımcı olarak çalışmaya başladı. Sonra bir güzellik salonunda bir ortak olarak çalıştı. 1909 yılında, Fifth Avenue' da bir güzellik salonu açtı. Elizabeth Arden adını verdi. 1912 yılında Fransa' ya gitti. 1922 yılında Fransa' daki ilk salonunu açarak Avrupa' ya açıldı. 

1918 yılında Thomas Lewis adlı Amerikalı bankacı ile evlendi ve Amerikan vatandaşlığı kazandı. 1935 yılında boşandılar. 1942 yılında Rus Prensi Michael Evlonoff'a evlendi. Ama 1944 yılında ayrıldılar. Yeniden evlenmedi ve çocuğu yoktu.
Yarış atlarına merak sardı ve 1947 yılında yarış atı sahibi oldu. Hatta Kentucky Derbisini kazandı.
Fransız hükümeti tarafından 1962 yılında Arden'e Legion d' Honneur nişanı erildi.

Elizabeth Arden, kozmetik ve güzellik ürünleri markası bugün halen devam ediyor.

Elizabeth Arden, 18 Ekim 1966 tarihinde, 84 yaşında ABD' de New York' ta öldü. Elizabeth N. Graham adıyla New York, Sleepy Hollow Mezarlığı' na defnedildi.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ