Bireyin merkezi sinir sistemini, periferik sinir sistemini ve iskelet kas sisteminin kontrollü kas hareketlerini etkileyen genetik, yani kalıtsal bir motor nöron hastalığı...

SMA,
SMA hastalığı.
Spinal Musküler Atrofi.
Nadir görülen bir kas hastalığı.
Spinal Musküler Atrofi, 
yani kısaca SMA hastalığı; omurilikte bulunan motor sinir hücrelerinin kaybından ötürü ortaya çıkan, kas kaybına ve kas zayıflığına sebep olan bir hastalık.
Bireyin merkezi sinir sistemini, periferik sinir sistemini ve iskelet kas sisteminin kontrollü kas hareketlerini etkileyen genetik, yani kalıtsal bir motor nöron hastalığıdır. SMA hastalığının kesin bir tedavisi yoktur. 
Kas kaybı ve zayıflığa sebep olan ve çok sık rastlanmayan bir hastalık.
SMA Spinal Muskuler Atrofi, hareket sinir hücrelerinden kaynaklı, genetik bir grup nöro müsküler, kalıtımsal bir hastalıktır.

Halk arasında daha çok Gevşek Bebek Sendromu şeklinde adlandırılır. Son yıllarda bu hastalığa yakalanarak ölen bebek sayısının artış göstermektedir. En basit şekilde açıklamak gerekirse; genetik bir tür rahatsızlık olarak kas hareketlerinin kontrolünden sorumlu olan sinir sisteminin hasar görmesi neticesinde kasların erimeye ve yok olmaya başlamasıyla kendini gösteren hastalıktır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ