Uzun, kıvırcık tüylü bir cins köpek ...

Kaniş,
(Poodle), 
Fransızca caniche.
Uzun, kıvırcık tüylü bir cins köpek.
Kaniş ismi Fransa’da Caniche olarak yazılır ve chien canard (ördek köpeği) kelimelerinden türetilmiştir. Fransızların milli köpeği Kaniş, dünyanın en yaşanılabilir ev arkadaşlarından birisidir. Poodle olarak bilinen tür aslında hepimizin siyah boncuk gözlerine, sarkık kulaklarına bayıldığı kaniştir. 

Poodle ismi avları ivedilikle bataklıktan getirebildiği için verilmiştir. Bu türün geliştirilmesinin ilk nedeni kuş avlamak içindir. Poodle cinsi köpekler Standart Poodle (ördek avında), Miniature Poodle (mantar tespitinde) ve Toy Poodle (süs köpeği) olarak adlandırılır. Toy poodle en küçük türüdür.
Kanişlerin her bir türü performans, av, itaat, çeviklik gibi konularda liderlik eden Poodle oldukça keskin bir zekaya sahiptir. En zeki ilk 10 köpek cinsi içindedir. Sporu sever. Kurnazdır ve sizi memnun etmek için ne gerekiyorsa yapar. İnsanlara çok düşkündür. Dışarıda yabancılara karşı kibar ve uysal olan kaniş, eve yaklaşan bir yabancı gördüklerinde muhakkak sizi haberdar eder. Güven sınırlarına giren bu yabancılara alışmaları ufak bir zaman alabilir.
Bakımı, beslenmesi çok kolaydır.

Dişi ve erkek kaniş değişim göstermekle birlikte ağırlık ve boyutları şöyledir. Standart Poodle’ ın boyu 38 cm ve üzeri, ağırlığı 10-20 kg’ dır. Minyatür Poodle’ın boyu 28-38 cm, ağırlığı 7-8 kg’ dır. Toy Poodle’ın boyu ise 20-28 cm, ağırlığı 3-5 kg’ dır. Ömrü 12-16 yıl olarak beliniyor. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ