Sırbistan' ın Başkenti ...

Belgrad,
Beograd, Belighrad.
(Belergad).
Sırbistan' ın Başkenti.
Sırbistan' ın başkenti aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olan Belgrad' dır. Belgrad Tuna ve Sava nehirleri platosunda yer alan bir şehirdir. Belgrad (1.3 milyon) nüfusu ile kalabalık şehirdir.

Sırbistan, 
Sırbistan Cumhuriyeti;
Sırp dinarı ise ülkenin resmi para birimidir. Sırpça Sırbistan'ın resmi dili olsa da ülkede konuşulan ve tanınan pek çok dil vardır Hırvatça, Boşnakça, Rumence, Slovakça, Rusince, Macarca ülkede tanınan bölgesel dillerdendir. Sırbistan bir dönem Osmanlı imparatorluğu himayesi altında bir ülke idi. Günümüzde de ülkede hala Osmanlı dönemine ait eserlere rastlamak mümkündür. Sırbistan'da trafik akışı sağ taraftandır. Ülkede ulaşım ağı oldukça gelişmiştir. Bir yerden bir yere gitmek için kara yolu ve demir yolu oldukça gelişmiştir. 

Sırbistan'da ayrıca azınlık olarak da Türklerde yaşamaktadır. Ülkenin yönetim sistemi ise parlamenter cumhuriyettir. Sırbistan bağımsızlığını 2006 yılında elde etmiş bir ülkedir. Ülke uzun yıllar Osmanlı imparatorluğu hakimiyeti altında kaldığından dolayı Sırp mutfağında Türk mutfağına ait yemeklere de rastlamak mümkündür.

Sırbistan, beş istatiksel bölge, 24 şehir, 29 ilçe, 150 belediye olmak üzere idari bölümlere ayrılmıştır. Sırbistan'ın önemli şehirleri şunlardır;
Alacahisar,
Beçe, Belgrad(Başkent), Böğürdelen 
Cacak,
Dimitrovgrad
Gamzigrad, Güvercinlik
Irig,
Jagodina,
Karlofça, Kikinda, Kragujevac, Krajevo, Kula, Kurşunlu,
Leskofça, Lozniçe,
Mokra Gora,
Niş, Novi Sad
Pançova, Paracin, Pasarofça, Petrovaradin, Pirot, Preşeva, Priboy, Prokupje,
Ruma,
Semendire, Semi Pazar, Seniçe, Sombor, Sremska Mitrovica, Stari Grad, Subotica
Tutin,
Uzice,
Vajevo, Veliko Gradiste, Vranje, Vrsac,
Yeni Belgrad, Yeni Pazar, 
Zemun, Zrenjanin.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ