Ece Ayhan' ın bir kitabı ...

İyi Bir Güneş,
İkinci Yeni şiir akımının öncü şairi Ece Ayhan, yalın, duru bir üslupla yazılmış öyküsü. Bir taksi çevirdim. Yorgundum. Eve geldik. Püsküllü Bela’nın yanımda olduğunu düşünemiyordum. Miss Lu’ nun kalan çiçeklerinin arasından geçtik. Püsküllü Bela kadınlığı üzerinde ışıkları yaktı. Perdeleri çekti. Soyunup yattık. Beni çok seviyormuş. Çıldırıyormuş benim için. Hadi, dedim. Sonra yıkanıp yattık. Yakınımızdaki evlerden birinde sinsi sinsi Gounod’ nun Bir Kukla İçin Marşı çalınıyordu. Yastığımın serin beyaz örtüsüne yerleştirdim kafamı. İyi bir güneş görmek istiyordum sabahleyin. İyi bir güneş. Sevgili Miss Lu’nun çiçeklerini soldurmayan. Miss Lu için. İyi bir güneş.

Ece Ayhan,
Ece Ayhan Çağlar,
(D. 10 Eylül 1931, Datça - Ö. 12 Temmuz 2002, İzmir), Türk şair, etikçi. 
İkinci Yeni şiir akımının öncülerindendir.
1931 yılında Datça'da doğdu. Ortaöğrenimini İstanbul Atatürk Lisesi' nde, yükseköğrenimini Siyasal Bilgiler Fakültesi' nde tamamladı. Gürün, Alaca, Çardak kaymakamlıklarında çalıştı. Mesleğinden ayrılarak İstanbul'a geldi. Meydan Larousse Ansiklopedisi' nde çevirmenlik yaptı. 

1955-1960 yılları arasında, Türk Dili, Varlık, Yenilik dergilerinde çıkan birkaç şiirinden sonra, Seçilmiş Hikayeler, Pazar Postası, Yeditepe dergilerinde yazdı.

Eserleri:
Kınar Hanımın Denizleri, 
Bakışsız Bir Kedi Kara, 
Ortodoksluklar, 
Devlet ve Tabiat, 
Yort Savul, 
Zambaklı Padişah, 
Çok Eski Adıyladır, 
Yort Savul,
Kolsuz Bir Hattat, 
Çanakkaleli Melahata İki El Mektup ya da Özel Bir Fuhuş Tarihi,
Son Şiirler, 
Bütün Yort Savullar.
Sivil Şiirler,
İyi Bir Güneş,
Seçilmiş Hikayeler,
Yenilik,
Dost,

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ