Japonya’nın eski başkenti Kyoto’nun batısında stratejik bir noktada bulunan en gösterişli kalesi ...

Himeji,
Himeji Kalesi,
Eski başkent Kyoto’nun batısında stratejik bir savunma noktasındadır. Himeji Kalesi, deniz seviyesinden 45.6 m. yükseklikteki Himeyama Dağı'nda inşa edilmiştir. Kale, 1609 yılında Lord Ikeda Terumasa’nın gözetiminde yapıldı. 

Himeji Kalesi, bir dizi labirent benzeri yol ile birbirine bağlanan seksen civarı yapıdan oluşuyor. Sahada inşa edilen ilk alanlar 1400’lü yıllarda tamamlanmış ve yüzyıllar boyunca bölgeyi yöneten çeşitli klanlar tarafından kademeli olarak genişletilmiştir. Himeji Kalesi’nin tarihi 600 yıl öncesine dayanmaktadır. Himeji Kalesi yakınında, Son Samuray filminin çekildiği Shosha dağı vardır.

Kalenin arazisinde 1000’den fazla kiraz ağacı vardır. Her bahar muhteşem bir şekilde çiçek açarlar. Kiraz çiçeği mevsimi, 
ziyaret için en güzel zamandır. Günlük izin verilen ziyaretçi sayısı, numaralı biletlerin kullanımı ile sınırlandırılabiliyor. 1992 yılında, Himeji kentinin yüzüncü yılını anmak için Edo dönemi tarzında yapılmış Kokoen bahçesi ise, Japonya’nın değişen mevsimlerini güzelce tanıtıyor.

Huoto Eyaleti'nin sahil bölgesinde yer alan Himeji Kalesi, Ortaçağ'da inşa edilmiş ve Japonya' nın en eski yapılarından biridir. UNESCO tarafından 1993 yılında Dünya Miras Alanı ilan edilen bir kale ve aynı zamanda Ulusal Hazine. Ayrıca Japonya'nın en çok ziyaret edilen tarihi yerlerinden biridir.







Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ