Yalova'nın bir ilçesi ...

Termal,
(Pythia)
Termal ilçesinde bulunan Yalova Kaplıcaları bir yer sarsıntısı neticesinde MÖ. 2000 yılında meydana gelmiştir. Eski Yunan, Roma, Bizans, Selçuk ve Osmanlılar devrini yaşamış. İstanbul Tekfurunun kızı Eleni, Iustinianos ile karısı Sophia, Constantinus’ in annesi Helen, Theodora ve Sultan Mecid’ in annesi bu kaplıcalarda şifa bulmuşlardır.

Termal; Yalova’ya 12 km. mesafededir. Yalova-Termal karayolunun yanı sıra Termal-Çınarcık yolu ile de ulaşım mümkündür. Termal yemyeşil ormanları, doğal bitki örtüsü, tarihi değeri, şifalı su kaynakları ile dünyada eşine az rastlanan ender yerlerden biridir. Termal yağışlı ve ılımlı bir iklime sahiptir. 

1911 yılında Roma’da yapılan Dünya Termal Suları Değerlendirilmesi’nde Dünya Birinciliği Ödülünü kazanmıştır. Kaplıca suları romatizmalı ve metabolizmalı hastalıklarda, sindirim sistemi, karaciğer, safra kesesi, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, ortopedik operasyonlar sonrası, deri hastalıkları, psikolojik hastalıklar kadın hastalıkları gibi rahatsızlıklara şifalıdır.

6 Haziran 1995 tarihinde İlçe olmuştur. Termal’e bağlı Akköy ve Yenimahalle Köyleri vardır.

Yalova ilinin ilçeleri;

Yalova (il merkezi)
Altınova.
Armutlu.
Çınarcık.
Çiftlikköy.
Termal.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ