The Times tarafından “olağanüstü bir çellist” olarak selamlanan ve Gramophone tarafından “tamamen mükemmellik” olarak tanımlanan müzisyen ...

Kian Soltani,
D. 3 Haziran 1992, (29 yaşında)
Avusturyalı-İranlı çellist.
1992 yılında Avusturya'nın Bregenz kentinde Pers müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Soltani, çello çalmaya dört yaşında başladı. Basel Müzik Akademisi'nde Ivan Monighetti'nin sınıfına katıldığında sadece on iki yaşındaydı. 2014 yılında Anne-Sophie Mutter Vakfı bursiyeri oldu. İleri eğitimini Almanya Kronberg Academy'de Genç Solist Programının bir üyesi olarak tamamladı. Lihtenştayn' daki Uluslararası Müzik Akademisi'nde ek önemli müzik eğitimi aldı.

Daniel Barenboim'in Batı-Doğu Divan Orkestrası'nda baş çellist olarak görev yaptı. Orkestranın 2015 turnesinde Beethoven'ın Üçlü Konçertosunu seslendirerek ön plana çıktı. 2013 yılında Helsinki'de düzenlenen Uluslararası Paulo Viyolonsel Yarışması'nın galibi olarak dünya çapında ilgi gördü. Ostinato dergisi tarafından yeni nesil çellistler arasında en üst düzeyde solist olarak seçildi.

2017 yılında Soltani, Almanya'nın ünlü Leonard Bernstein Ödülü'nü kazandı.
2017 yılında prestijli Credit Suisse Genç Sanatçı Ödülü'ne layık görüldü.
Kian Soltani, Beares Uluslararası Keman Topluluğu aracılığıyla cömert bir sponsor tarafından kendisine ödünç verilen The London, ex Boccherini Antonio Stradivari viyolonselini çalıyor.

Kian Soltani


Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ