Sunay Akın'ın müzesi ...

Oyuncak Müzesi,
İstanbul Oyuncak Müzesi.
Sunay Akın'ın kurduğu müze.
İstanbul Oyuncak Müzesi'nin kurucusu olan şair, yazar Sunay Akın.

İstanbul Oyuncak Müzesi 23 Nisan 2005 yılında şair, yazar Sunay Akın tarafından kurulmuştur. Göztepe semtindeki tarihi bir köşkte yer alan 1700 yılından günümüze oyuncak tarihinin en gözde örnekleri sergilenmektedir. Sunay Akın’ın 1990 yılından başlayarak pek çok ülkedeki koleksiyonerlerden, antikacılardan ve açık arttırmalardan kitaplarının ve de gösterilerinin telifleriyle satın aldığı oyuncak tarihinin en değerli eserleriyle kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, uygarlık tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilere sunmaktadır.

Uzay oyuncaklarının sergilendiği bölümde Ay’a ulaşma çabası, tren oyuncakları bölümünde ise sanayi devrimi oyuncakların diliyle anlatılmaktadır. Müzenin dekoru da bu düşünceyle sahne tasarım sanatçısı Ayhan Doğan tarafından tasarlanmıştır. Müze bir şair tarafından açılmış olması ve bir sahne tasarım sanatçısı tarafından tasarlanmış olması özelliği ile de dünyada bir ilki teşkil etmektedir.

İstanbul Oyuncak Müzesi gibi ülkemizdeki diğer oyuncak müzeleri;
2011 yılında, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Antalya Oyuncak Müzesi,
2013 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi
2015 yılında Ataşehir Belediyesi’ne ait Düştepe Oyun Müzesi,
Sunay Akın ayrıca Barış Manço Müzesi ve Antalya Soba Müzesi’nin kuruluşlarında da danışmanlık yapmış, katkılarda bulunmuştur.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ