Elon Musk ve ortakları tarafından kurulmuş, implante edilebilir beyin-makine arayüzleri geliştiren bir Amerikan şirketi...

Neuralink, 
Neuralink Corporation,
Nörobilim,
Elon Musk ve ortakları tarafından kurulmuş, implante edilebilir beyin-makine arayüzleri geliştiren bir Amerikan şirketi.
Neuralink Corporation, Elon Musk ve ortakları tarafından kurulmuş, implante edilebilir beyin-makine arayüzleri (BMI) geliştiren bir Amerikan nöroteknoloji şirketidir. Şirketin merkezi San Francisco'dadır. 
2016 yılında başladı ve 2017 yılının mart ayında kamuoyuna duyuruldu. 

San Francisco Körfezi Bölgesi merkezli Neuralink, Alzheimer, demans ve omurilik yaralanmaları ve nihayetinde füzyon gibi nörolojik durumların iyileştirilmesine yardımcı olmak için en karmaşık insan organına kablosuz beyin-bilgisayar arayüzleri yerleştirmeyi hedefliyor. Hafıza kaybı, işitme kaybı, depresyon ve uykusuzluk gibi rahatsızlıkları beyine yerleştirilebilecek bir cihazla bu sorunların çözülebileceği belirtildi. Musk'ın teknolojiyle ilgili olarak öne sürdüğü bazı iddialar, MIT Technology Review dahil olmak üzere birçok sinir bilimci ve yayın tarafından eleştirildi.

Milyarder girişimci Elon Musk'ın nörobilim girişimi Neuralink, Cuma günü geç saatlerde iki ay boyunca beyninde madeni para büyüklüğünde bir bilgisayar çipi bulunan Gertrude adlı bir domuzu ortaya çıkardı ve aynı tür implantla insan hastalıklarını iyileştirme hedefine doğru erken bir adım attığını gösterdi. Bu tür hayvanlar Cypork olarak tanımlandı.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ