Tanıtım ...

Lansman,
Fransızca lancement.
Tanıtım.
Tanıtma işi.
Tanıtma, ortaya çıkarma anlamındadır.
Lansman hem reklam hem de halkla ilişkiler kapsamında yapılan tanıtım demektir.

Özellikle haberlerde, açılışlarda, marka reklamlarında sıkça dinlediğimiz tanıtım sözcüğü yeni bir açılışı ya da piyasaya çıkacak olan yeni bir mahsulü ifade eder.

Bir firma yeni çıkardığı bir ürünü tanıtmak için otel ya da fuar alanlarında davetlileri ağırlar. Davetiler genellikle reklam ve pazarlama sektöründeki şirketlerin üst düzey yetkilileri olur. Bu anlamda lansmanın diğer tanıtım gecelerinden ayıran en önemli özellik, şirketler arasında gerçekleştirilen bir reklam çalışması olmasıdır.

Lansmanlarda doğrudan doğruya yeni açılan bir firma tanıtılabilir. Halkla ilişkiler kapsamında yapılan bu tanıtımlarda ürün değil marka ön plana çıkarılır. Öncelikli olarak bir fuar alanı ya da otel kiralanır. Kaç kişi davet edilecekse ona göre mekan planlaması yapılır. Daha sonra davetli listesi çıkarılır. Lansmana davetli olan kişilerle e-mail üzerinden ya da telefonla irtibata geçilir. Yeni bir tanıtım olacağı için tanıtım yapacak olan marka ya da firma tanıtıma özel maliyet diyerek muhtelif tanıtımlar, reklamlar yapar. Bunu da tanıtım özel olarak tarifler.

Relansman;
Türkçesi ile yine sunmaktır. Yine tanıtım yapılması anlamına kazanç. Ürün ya da mülkün görünümünde minik farklılıklar yapılarak yine satışa sunulmasıdır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ