Nevşehir'in bir ilçesi ...

Avanos,
Nevşehir'in bir ilçesi. 
Nevşehir’e 18 km uzaklıkta, Aksaray - Kayseri kervan yolu üzerindedir. Kapadokya’nın en önemli yerleşimlerinden biri olan Avanos’ un tarihi 4000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Avanos özellikle çanak, çömlek ve seramik üretimi, halı ve kilim dokumacılığı gibi el sanatları açısından oldukça zengindir. 

Avanos’un tüflü, killi topraklarını kızıla boyayarak Karadeniz'e dökülen Kızılırmak nehrinin ikiye böldüğü Avanos, peri bacaları, tarihi konakları ve sokakları, çömlek atölyeleri, halı üretim yerleri, kayadan oyma gösteri merkezleri, butik otel, restoranları ile ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmektedir.

İlçede görülmesi gerekli olan yerler; 
Çanak, Çömlek Atölyeleri, Alaaddin Camii, Zelve Açık Hava Müzesi, Paşabağları (Rahipler Vadisi), Aziz Simeon Şapeli, Keşiş Hücresi, Çavuşin Köyü ve kilisesi, Vaftizci Yahya Kilisesi, Özkonak Yeraltı Şehri, Belha Manastırı, Dervent Vadisi, Dereyamanlı Kilisesi, Çeç Tümülüsü, Güllüdere, vadisi, Kızılçukur, Üç Haçlı Kilise, Ayvalı Kilise, Haçlı Kilise, Yovakim, Anna Kilisesi, Üzümlü Kilise (Aziz Nichitas Kilisesi), Direkli Kilise. 

Nevşehir ilinin ilçeleri(8) şunlardır:
Nevşehir (merkez ilçe)
Acıgöl, Avanos.
Derinkuyu.
Gülşehir.
Hacıbektaş
Kozaklı.
Ürgüp.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ