Özellikle çocukların severek tükettiği, rengarenk, yumuşacık, süngerimsi kıvamıyla, ağızda eriyen atıştırmalık ...

Marşmelov,
Marshmallow.
Chamallow.
Eskiden bu şekerleme, Marsmallow isimli bitkiden elde edilirdi. Geleneksel tarifte jelatin yerine çalı gibi bir bitki olan Marsh Mallow (Althaea officinalis), Hatmi bitkisinin zamklı köklerindeki ekstrakt kullanıldı. Adını bu bitkiden alır. 

Marşmelov şeker veya mısır şurubu, çırpılmış yumurta akı, jelatin, arabik gum(arap zamkı, akasya zamkı), renk maddeleri ve lezzetlendiriciler çırpılarak süngerimsi bir kıvama getirilmesiyle yapılan tatlılardır. Burada bahsedilen arabik gamı,  arap ve senegal akasyasından elde edilebilen, suda eriyebilen bir tür sakızdır.  Marshmallow (Marşmelov), şeker, su ve bir süngerimsi madde kıvamına çırpılmış, genellikle sığır jelatininden oluşan şeker bazlı şekerlemedir. Küçük silindirik parçalar halinde kalıplanır ve mısır şurubu ile kaplıdır.

Marshmallow (althaea officinalis) yani Hatmi bitkisi, bataklık ebegümeci anlamına gelir. İngilizce tıbbi bir bitki olan Malvaceae ebegümecigiller aile olarak bilinir. Ebegümecinin kökünden jelatine benzer yapışkanlı beyaz kitle alınıyordu.  Bu kitle zamanla jelatin ve nişasta ile değiştirildi. Mısırlılar ve Romanlar'ın marshmallow'un kökleriyle ve balla birlikte yapılan tatlılarda kullandıklarının göstergeleri vardır.

19. yüzyılın sonlarında, t
icari olarak üretilmeye başlandı. Marshmallow, çocuklar, yetişkinler arasında aynı şekilde ünlüdür. Sade veya yanında bir şeyle birlikte yenilebilir. Amerika Birleşik Devletlerinde veya başka yerlerde, marshmallow sıklıkla sıcak çikolata ya da kahvede eritilir veya içine daldırılır. Popüler ve geleneksel bir Amerikan ikramı olan marshmallow kızartması, açık alev üzerinde yapılır. Marshmallow çubuk veya şişin ucuna yerleştirilir ve çok az ısıtılır. Bu, karamelize bir dış kabuk altında, sıvı ve erimiş bir tabaka oluşturur. Kızartılmış marshmallow bütün olarak yenilebilir veya dış tabakası ayrı olarak ta tüketilebilir ve marshmallow tekrar kızartılır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ