Tuzlu suya uygulanan buharlaştırma işlemi sonrasında elde edilen ve kuru salamura etlerinde kullanılan bir tuz çeşidi ...

Koşer,
(Kosher)
Koşer tuz.
Tuzlu suya uygulanan buharlaştırma işlemi sonrasında elde edilen bir tuz çeşidi olmakla birlikte yer altındaki tuz yataklarından ya da denizden de elde edilmektedir.  Katkı maddesi olmayan iri taneli bir tuzdur. 

Yahudi inancında uygulanan eti tuzlama işleminden adını almaktadır. Etin içinde kan kalmaması için ezilmesi ve her yerinin tuzlanması amacıyla bu tuz kullanılmaktadır. Koşer tuz gıdaya yapışan ve nemi çeken özelliği ile tercih edilmektedir.  Koşer tuzu sofra tuzuna oranla daha hafif bir tada sahiptir. Çünkü sofra tuzuna tadı arttırmak adına farklı ilaveler yapılmaktadır. Bu durum sofra tuzuna baskın ve yakıcı bir tat katar.

Koşer Tuz, Yahudi dini uygulamasında  kuru salamura etlerinde kullanılır. Koşer tuz gurme tuz olarak da anılmaktadır. Koşer tuz ağzı açıldıktan sonra, nem çekme özelliğinden dolayı çabuk nemlenen bir tuzdur. Bu yüzden hava almayacak şekilde ve nemsiz ortamlarda muhafaza edilmesi çok önemlidir. Karton kutularda muhafaza edilmesi gerekmektedir.

Tuz çeşitleri;
Kristal Tuz, Rafine tuz, Deniz tuzu, Kaya tuzu, Kristal tuz, yosun tuzu, Okyanus tuzu, Himalaya tuzu, Füme tuz, Salamura tuzu, Pembe tuz, Sofra tuzu, Koşer tuzu.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ