365 günde 364 yumurta üretmesi ile ünlenen bir tavuk ırkı...

Australorp,
365 günde 364 yumurta üretmesi ile ünlenen bir tavuk ırkı. 364 yumurta tavuğunun efsanesi 1800 yıllarında Siyah Orpington ırkının Avusturalya’ya getirilmesiyle başlar. Bilindiği gibi Orpingtonların et verimi ön plandaydı. Tahmini olarak 100 yıl Orpingtonlar et ve yumurta ihtiyacı için Avusturalya’da kullanıldı.

Orpingtonlar da yumurta verimini ön plana çıkarmak amacıyla William Cooks onları Langshan tavuklarıyla eşleyerek yumurtacı özelliklerini de kazandırdı. Böylece yumurta yönünden Langshan, fiziki olarak Orpingtonlara benzeyen bir ırk ortaya çıkmış oldu.

Australorp’lar, bir İngiliz ırkı olan Orpington’un siyah varyetesinden Avustralya’da geliştirilmiş bir ırktır. Yumurta ve et kombine verimlidirler. Elde edildikleri Orpington’larda et verimi birinci planda olduğu halde, Australorp’larda yumurta verimi ön plandadır. Yumurta kabukları açık kahverengidir. İlaveten et kaliteleri de iyidir. Vücutça Orpington’lardan küçüktürler. Siyah tüylüdür. Ortalama canlı ağırlıkları horozlarda 4 kg, tavuklarda 3 kg civarındadır. Orta büyüklükte, oldukça etli vücutlu, yumurtacı bir ırktır. 

Avustralya resmi testlerine göre 365 günde 364 yumurta yumurtlayan bir tavukla dünya rekoruna sahiptir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ