15 Eylül 2021 tarihinde dört amatör astronotun üç gün süren uzay yolculuğuna katılan astranotlardan biri...

Proctor,
Sembroski, 
Arceneaux, 
Isaacman, 
15 Eylül 2021 tarihinde dört amatör astronotun üç gün sürecek uzay yolculuğuna çıktılar. Bu astranotlar; Sembroski, Arceneaux, Isaacman ve Proctor'dur. 

Elon Musk'ın şirketi SpaceX tarafından üretilen Dragon kapsülü ile ve Falcon-9 roketi ile yörüngeye fırlatıldı. Firma tarafından altı ay bu yolculuğa hazırlandılar. İlham veren dörtlü olarak anılan dört amatör astronotun üç gün süren uzay yolculuğunda, yörüngede kalındı ve çocuk kanserlerine yönelik ilaçlar için kampanyalara destek oldular. 60 yıllık insanlı uzay uçuş tarihinde ilk kez, içinde astronot olmayan bir roketi başarılı bir şekilde fırlattı.  Inspiration4'ın  Dünya çevresinde 3 gün süren uçuş güvenli bir şekilde sona erdi.

Uçuş, ekipte bulunan ABD'li milyarder iş insanı Jared Isaacman tarafından finanse ediyor. Bu uzay yolculuğu, milyarder iş insanları Richard Branson ve Jeff Bezos'un benzer yolculuklarının ardından uzay turizmini geliştirme yolunda atılan önemli bir adım olarak görülüyor. Ekipteki diğer kişiler ise bir sağlık çalışanı, bir bilim eğitimcisi ve bir veri analisti.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ