Oşhamafe,
Oşhamafe Tepesi (5642 m),
Elbrus Dağı (Yalbuz).
Elbrus dağı, Kafkas Sıradağları’nın hemen yanındadır. Elbrus, deniz seviyesinden 5.416 metre yükseklikte bulunan bir geçidin her iki tarafında, iki ana zirveye sahip dikey bir düzlemde neredeyse simetrik bir sönmüş yanardağdır.
Batı zirvesi deniz seviyesinden 5.642 metre yükseklikte en yüksek noktadır.Doğu zirvesi ise 5.621 metreye yükselir.
Başlıca Kentleri:
Nalçik (başkent),
Baksan,
Mayskıy,
Nartkala,
Prohladnıy,
Terek, Tırnauz,
Zolskıy,
Bu zirvelerden birine 165 yıl önce Çerkes Kilar Haşir ilk kez tırmanmıştır. Elbrus’un en zorlu yeri olan batı duvarı (Kükürtlü) 1960 yılında ilk kez geçilmiştir. Ülkenin Yönetim Şekli: Cumhuriyet'tir. Resmi Dili, Kabardeyce (Baksan lehçesi),Rusça ve Balkarca'dır.
Kabardey-Balkar Cumhuriyeti, Kuzey Kafkasya'da, Kafkas Dağları'nın kuzey eteklerinde, Terek Irmağı havzasındadır. Doğusunda Kuzey Osetya, güneyinde Gürcistan, batısında ise Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti bulunur. Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nin yüzölçümü 12.500 km², nüfusu (1989'da) 759.600'dür.
Kabardey-Balkar 1991 yılında egemenliğini ilan etmiş. Ancak Adıgey gibi, Rusya Federasyonu içinde kalmıştır. Egemenlik bildirisinde devletin iki egemen toplum olan Adıge (Kabardey) ve Balkarlara dayandığı, bu iki halkın isterlerse ayrılabilecekleri ve kendi egemen Cumhuriyetini kurabilecekleri hükme başlanmıştır. Ayrıca Ruslar da Cumhuriyetin üçüncü etnik toplumu olarak kabul edilmiştir. Cumhuriyet yönetimi, 1990 yılında aldığı bir kararla, Cumhuriyet topraklarında doğmayanların ülkeye (Kabardey-Balkar'a) yerleşmelerini yasaklamıştır. Endüstri, Nalçik ve Prohladnı kentlerinde toplanmıştır. Bu kentler ağırlıklı olarak Rus nüfusludur.