Geleneksel Türk müziği birikiminden yararlanan besteleriyle tanınan ve 89 yaşında ölen besteci ve müzik yazarımız...

Muammer Sun,
(D. 1932 Ankara - Ö. 2021 Ankara)
89 yaşında öldü.
Besteci, eğitimci ve müzik yazarımız.
BESOM-Besteciler, Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Derneği’nin kurucularındandı.
TRT Yönetim Kurulu Üyesi(eski)
1932 yılında Ankara’da doğdu. 1946 yılında Askeri Muzıka Okulu’nda müziğe başladı. 

Bir yıl sonra 1953 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Kompozisyon Bölümü'ne girip Ahmed Adnan Saygun’un öğrencisi oldu. Konservatuarda, Mithat Fenmen ile piyano, Hasan Ferit Alnar ile koro ve orkestra şefliği, Muzaffer Sarısözen ile Türk Halk Müziği, Ruşen Ferit Kam ile Klasik Türk Musikisi, ayrıca özel olarak Kemal İlerici ile Türk müziği makamlar sistemi ve armonisi konularında çalıştı. 

1960 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Kompozisyon Bölümü İleri Yüksek Dönemi'nden Saygun'un öğrencisi olarak ‘pekiyi’ dereceyle mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Konservatuarı’na öğretmen olarak atandı. 1975 yılında İzmir Devlet Konservatuarı’na, 1980 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ na, 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na atandı. 1988 yılında doçent, 1993 yılında profesör oldu. 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan emekli oldu.

Mezuniyetinden sonra Ankara, İzmir, İstanbul Devlet konservatuvarlarında, Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü’nde, Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu’nda, Ankara Radyosu’nda öğretmenlik yaptı. 1969 yılında, sanat kurumlarının temsilcisi olarak TRT Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu’nu ve TRT Müzik Dairesi’ni kurdu. 1971 yılında Murat Katoğlu’yla birlikte TRT Kültür Sanat Ödülleri Sistemi’ni hazırladı.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ