Mersin'in Bozyazı ilçesinde bir mağara...

Üğü,
Üğü Mağarası,
Mersin'in Bozyazı ilçesindedir. Anamur-Yayla karayolunun 12. km. sinden Karalar bahşiş köyü çıkış kısmından Kükür köyüne doğru uzanan dere yolu üzerindedir. Mağaranın bulunduğu alan Güney bahşiş köyü sınırları içindedir. Güney bahşiş'in içinden yaya olarak mağaraya gidiliyor. Mağara 3.zamanın miyosen devri kalkerlerinden oluşmuş. 

Mağaraya 3 m. çapında dairesel formda bir delikten girilmektedir. Mağara girişi dar olması nedeniyle içerisi karanlıktır. İçeriye ışık girmez. Ya meşale, ya da aydınlatma araçları ile mağaraya girilmelidir. İçerisinde su akmaktadır. Yer yer geniş göllere de rastlanır. Mağara içinde birbirine geçit veren beş ayrı bölüm bulunmaktadır. 

Mersin'deki diğer mağaralar;
Köşekbükü Mağarası,
Mersin Anamur ilçesi Ovabaşı Köyündedir. İlçe Merkezine 9 km. uzaklıktadır. Bu mağaranın astım hastalarına iyi geldiği söylenmektedir. 

Çukurpınar Mağarası (Düden),
Mersin Anamur ilçesi, Sugözü Köyü sınırları içindedir. İlçe merkezine 46 km. uzaklıktadır. 1880 m. yükseklikte Taşeli Platosundadır. Son araştırmalara göre 1450 m.'ye kadar inilmiştir. Çukurpınar mağarası dünyanın en derin mağarası olan Fransa'daki mağaradan sonra ikinci sırayı alır. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ