Bal arısı ...

Nahl,
Arapça: nahl. 
(Honey bee)
Bal arısı.
Sevl,
Kibt,

Çagavun,
Osmia, 
Osmia (Duvarcı Arı),
Osmia rufa,
Kırmızı duvarcı arı.
Felemenkçe rosse metselbij, 
Kırmızı duvarcı arılar, Belçika ve Hollanda'da sıklıkla görülen bir arı türüdür.
Nahl, Ayrıca hurma demektir.
Arılar;
Yaban Arısı (Familya: Vespidae)  
Türkiye'de en sık rastlanan yaban arısı acı veren arı sokmalarına neden olurlar.  Kapalı alanlara girdiklerinde çatılar, garajlar ve duvar boşlukları gibi dışa kolay erişimi olan korunaklı yerlerde yuva yapmayı tercih ederler. Dışarıda ise eski kemirgen yuvalarında, oyuk ağaçlarda ve çalılıklarda yuva yapabilirler. Yaban arısı sürüsü oluşmaz. Böcekleri ve tatlı yiyecekleri alırlar. Dişiler kolayca ve tekrar tekrar sokar. 

Avrupa Eşek Arısı (Vespa crabro) 
Görünüm Avrupa eşek arıları büyük zararlılardır. Kahverengi çizgileri olan belirgin bir portakal rengi karnı vardır. Bir koloni, 700 işçi arı sayısı büyüklüğüne erişebilir. Auva; ağaç gövdelerinde, çalılarda, binaların kenarlarında, ahırlarda, çatı katında, içi boş duvarlarda bulunabilir. Avrupa eşek arıları aynı anda ısırıp sokabilirler. Bitki özü ve böceklerle beslenir. 

Bal Arısı (Apis Mellifera)  
Bal arıları, arı yetiştiricileri tarafından korunan türlerdir. İçi boş ağaçlar veya bacalarda, duvar oyuklarında veya çatı alanlarında yaşarlar. Boyut olarak eşek arılarına benzerler ancak daha kürklü ve çoğunlukla siyah renklidirler. Bal arıları, nektarı bala ve balmumuna dönüştürür. Bir bal arısı sürüsü, uçuşa geçer ve bir ağaç dalında kümelenirler. 

Duvarcı Arısı (Osmia sp.)  
Bu arılar, duvar veya harç arıları olarak bilinirler çünkü duvar çatlaklarında veya çukurlarda yuvalanmayı severler. Duvarcı arılar, tuğla veya harç derzlerinde doğal olarak oluşan delikleri kullanırlar. Duvarcı arılar zararsızdırlar ve güney İngiltere'de en yaygındır. Yün arısı, maden arısı, tüylü ayaklı çiçek arısı, yaprak kesici arı ve kırmızı duvarcı arıyı içerir. 

Bombus Arısı (Bombus sp.)  
Bombus arıları bal arıları ile sık sık karıştırılmaktadırlar. Bal arılarından daha büyük ve daha kürklüdürler. Kuyruk uçları boyunca altın çizgiler dışında koyu renkler. Bombus arıları, küçük duvar boşluklarında, zemindeki deliklerde, hangar altında ya da bozulmamış kompost yığınlarında yuva yaparlar.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ