İtalyan mutfağına özgü, dana incik ya da kuzu gerdan etiyle yapılan bir yemek ...

Ossobuco, 
Osso buco,
İtalyanca Delikli et,
İtalyan mutfağına özgü, dana incik ya da kuzu gerdan etiyle yapılan bir yemek.
İtalyan mutfağının ünlü et yemeklerinden biri olan osso buco, dana inciği ile hazırlanır.
İtalyanca delikli et anlamına gelen osso buco'nun tarifi;

Malzemeler,
4 - 5 parça Dana incik (3 cm kalınlıkta kesilmiş)
1 avuç Beyaz un
2 kaşık Zeytinyağı
2 Doğranmış domates (konserve)
2 Havuç halka şeklinde doğranmış
2 Kereviz ve 3-4 Kereviz yaprağı
2 Patates
2 Soğan
6-8 Diş sarımsak
1 Defne yaprağı
1 Bardak et suyu
10-12 Tane karabiber
1 tutam tuz
1 Portakal
1 Demet maydanoz
1 yemek kaşığı Domates salçası
1 dal Biberiye

Yapılışı;
Dana inciklere bolca tuz karabiber serperek bir tabağa unu alın. Una biraz da tuz ilave edip karıştırın. Yağladığınız incikleri una bulayın. Üzerinde ince bir un tabakası kalmalı. Bir tencereye ayçiçek yağını koyun iyice ısıtın. İncikleri yüksek ateşte önlü arkalı mühürleyin - kızartın ve bir tabağa alın dinlensin. 

Aynı tencereye zeytinyağını koyun. Önce yemeklik doğranmış soğanları sararana kadar çevirin. Sarımsakların yarısını ekleyin ve kokusunu duyana kadar pişirin. Havuç, kereviz sapını soteleyin. Salçayı ilave edip kavurun. Şarabı da ilave edip yüksek ateşte çektirin. Domates ilave edin. Kapağı kapalı kısık ateşte 10 dk pişirin. Defne yaprağı ve sarımsak ilave edin. 

İnciklere uygun bir fırın (8-10 cm derinlikte) tepsisinin içine incikleri tek sıra yerleştirin. Kereviz yapraklarını, defneyi ve tane karabiberleri ekleyin. Etlerin üzerine soğan karışımınızı döşeyin ve patatesleri ekleyin. Domatesleri dökün, et suyunu ekleyin, arzunuza göre tuz ilave edin. Tepsinin ağzını kapatın ve yarım saat önce ısıtmaya başladığınız fırında 3 saat pişirin.
Servisten önce portakal kabuklarını, maydanozu ve kalan sarımsağı ince kıyın. Çukur servis tabakları kullanın. Her bir parça etin yanına havuç, patates ve kerevizin yanı sıra bol bol da sosundan dökün. Kıydığınız portakal maydanoz karışımıyla süsleyin. Afiyet olsun.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ