Fransa'da boğa güreşine verilen ad ...

Toromaşi,

Fransa'da boğa güreşine verilen ad.
Toromaşi, İspanyol dilinde, boğalarla savaşma sanatı anlamına geliyor.
Güney Fransa'nın Provence bölgesinde bulunan Camargue'da boğa güreşlerinin kansız versiyonu olarak bilinen Course camarguaise düzenlenmektedir. 

Bu boğa güreşindeki temel amaç, boğalara zarar vermekten ziyade, boğaların arenaya alındığı 15 dakika içerisinde onların boynuzlarına sarılmış olan iplikleri çözmek yahut halkaları alarak kaçmaktır.

Boğa güreşi; 
İspanyolca, corrida de toros, tauromaquia, toreo, 

Boğa güreşi; İki boğanın çeşitli amaçlarla güreştirilmesini ya da matador adı verilen bir insanın boğayı gittikçe yorup öldürmesini esas alan eğlence ve yarışma biçimidir. 

Matador; Boğa güreşine çıkan kişiye, matador denir.  İspanyolca matar fiilinden gelen matador öldüren demek. Son aşamada çıkıp boğaya son darbeyi vuruyor.

Torrero; Matadordan tek farkları boğayı öldüren darbeyi vurmamaları. Amaçları boğayı hem kışkırtmak hem de dikkatini dağıtmak.

Picador: Atın üstünde boğanın kanını ilk akıtan kişi, bir corridada 2 tane picador bulunuyor. Picador başarılıysa tek hamlede boğanın omuz kaslarına isabet ettirip, boğanın başını ve boynuzlarını aşağıda tutmasını sağlayarak hem boğanın hem de matadorun işini kolaylaştırır.

Banderilleros: Torreroyla aynı görevi yapan banderillerolar corridanın ikinci aşamasında ikişer bıçak saplayarak boğayı güçsüzleştiriyor.

Toro: Boğa

Capote: Boğanın dikkatini dağıtmak için kullanılan bir tarafı pembe diğer tarafı sarı kumaş.

Torreros de plata: Banderilleros’un kostümü.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ