Hamam böceğinin diğer adı...

Karafatma,

Hamam böceğinin diğer adı.
Hamamböceği.
Hamam böceği,
Blattodea, 
Blattidae, Blattaria,
Blatta.
İngilizce: Cockroach, American cockroach, 

Fransızca: Cancrelat, 
Almanca: Amerikanische Schabe
Rusça: Tarakan
Karafatma,
Kakalak.
Katalak,
Takatat

Böcekler (İnsecta) sınıfının düzkanatlılar (Orthoptera) takımından bir eklembacaklı türü.  Hamam böceğigillerden, temiz tutulmayan yerlerde üreyen zararlı bir böcek (Blatta orientalis)
Hamamböceği takımın isimleri Yunanca blatta sözcüğünden türemiştir. Sözcüğün anlamı hamam böceği'dir. Hamam böcekleri, 2.000 metreden daha yüksek yerler ve kutup bölgeleri dışında, dünyanın her yanında bulunurlar. Çoğu hamamböceği hepçildir. Uzunluğu 3-4 cm.  Amerikadan Avrupaya taşınmıştır. Fırın ve hamamlarda raslanır.

Hamam böceğigiller familyasından, fırın ve mutfaklarda özellikle geceleri ortaya çıkan ve ekmek, kösele, kağıt, kereste gibi şeyleri kemirerek yaşayan, düz kanatlı, koşucu, zararlı bir böcek, kara fatma. 
Kın kanatlılardan, böcek, kurt ve sümüklü böceklerle beslenen, tarıma yararlı, parlak siyah renkli bir böcek, ağılı böcek (Carabus).
Karafatmaların örnek türü sayılan ve başka böcekleri yeme alışkanlığı dolayısıyle tarım için yarar da sağlayan, parlak siyah renkli böcek.
Bir çeşit siyah çekirge.

En tanınmış türü hamam böceği olan, vücutları yassı ve yuvarlakça, başları ön göğsün altında, antenleri uzun, ışıktan korkan, karanlık ve sıcağı seven, daha çok hayvansal besinlerle beslenen yer böcekleri familyası. 

Kakalak,
Daha çok gemilerde görülen bir tür hamam böceği.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ