Diş etlerinin iltihaplanması ...

Piyore,
Periodontitis,
Periodontitis, (halk arasında piyore diye de bilinen) dişi çevreleyen kemikte erimelere neden olan bir diş eti hastalığıdır.
Gingivit (jinjivit),
Diş eti iltihabı.
Diş etlerinin yangılanması.

Diş eti hastalıkları içinde en hafif ve yaygın olanıdır. Dişin etrafındaki diş etiniz, şişer, kızarır ve iltihap toplar. Diş eti iltihabı önemli bir rahatsızlıktır. Hemen tedavi edilmelidir. Gingivit hastalığı tedavi edilmezse, diş kaybına kadar gidebilir.  Diş eti iltihabı diş eti çizgisini de oluşturan ve diş etini tahriş eden plaktan kaynaklanır. Diş eti hastalığının en erken evresi olan diş eti iltihabı periodontal hastalığa dönüşmeden önlenebilir. Gingivitisin daha ileri bir dişeti rahatsızlığına dönüşmemesi için, 6 ayda bir yapılacak diştaşı temizliği ve lazer uygulamaları gerekir.

Piyore hastalığı, dişlerin etrafında abseler oluşmasına, dişlerin sallanmasına, dişlerin yer değiştirmeye başlamasıyla dişler arasının yelpaze gibi açılarak birbirinden uzaklaşmasına ve en sonunda dişlerin kaybına neden olur. Bu hastalığın tedavisinde dişeti ameliyatı ve lazer ile hastalıklı dokuların temizlenmesi gerekir. Yapılan diş eti tedavileri sonrasında iyi bir ağız hijyeni devamı ve hastalığın tekrarlamaması için döner başlıklı diş fırçası kullanmak şarttır.


Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ